Magnetisk køling

Magnetisk køling er en spændende ny teknologi som kan benyttes til at skabe energieffektiv køling med miljøvenlige materialer og med et minimalt støjforbrug.
 
Her på Risø DTU arbejder vi med at skabe en ny prototype på en magnetisk kølemaskine som forhåbentlig står klar inden for en overskuelig årerække. Vi arbejder inden for alle forskningsområder som vedrører magnetisk køling. Dels forsker vi i magnetokaloriske materialer, som er de aktive kølematerialer som anvendes i maskinen, dels i numeriske modellering af en magnetisk kølemaskine og endelig i selve konstruktionen og det optimale design af magnetisk kølemaskine.

Vi har allerede bygget en prototype af en magnetisk kølemaskine som er i stand til at køle 8 grader - et resultat som vil blive kraftigt forøget i de kommende år.

Du kan læse mere om de enkelte forskningsområder inden for magnetisk køling ved at klikke på de forskellige valgmuligheder i menuen til venstre.

Hvis du er studerende og synes at magnetisk køling er noget du kunne tænke dig at lære mere om er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Siden er opdateret  af   


Christian Bahl
Seniorforsker
Brændselsceller og Faststofkemi (ABF)
Dir tel 46775491Nini Pryds
Programleder
Brændselsceller og Faststofkemi (ABF)
Dir tel 46775752